illóolajok ágyi poloska ellen
Egészség,  Mindennapok

Illóolajokkal az ágyi poloskák ellen

Az ágyi poloskák olyan kártékony élősködők, amelyek csípéseikkel és a jelenlétűkkel az őrületbe tudják kergetni az embert. Általában csak szakember tud megszabadítani tőlük bennünket, bár léteznek módszerek, amelyekkel mi is próbálkozhatunk.

Az illóolajok különböző növények gyógykivonatai, amelyek segíthetnek ebben a harcban gomba-és vírusölő és parazitaellenes hatásuk miatt. A következőkben ismert gyógynövények illóolajainak hatásáról lesz szó az ágyi poloskák elleni küzdelemben.

Levendulaolaj

A levendula a gyógyászatból ismert gyógynövény, amely köztudottan hatékony különböző rovarok, például a molypillék ellen. Az ágyi poloskák esetében a következő keverékkel próbálkozhatunk. 40 csepp levendulaolajat keverjünk ki 30 ml vízzel.

A keveréket permetezzük az ágyra és az ágy köré. A levendula egy igazán kellemes illatú növény, amely nyugtató hatással van az emberre is.

Teafaolaj

Parazitaellenes tulajdonságai révén érdemes kipróbálni az ágyi poloskák elűzésére is. Az ideális keveréket akkor kapjuk meg, ha 20 csepp teafaolajat 10 ml vízzel felhigítunk, majd egy spray formájú palackba öntjük.

Bátran permetezzük mindenhova, ahova csak tudjuk: az ágyra és a köré, a szőnyegre, a függönyökre és akár a kisebb repedések közelébe is.

Eukaliptuszolaj

Hatásos lehet az ágyi poloskák ellen, mert frissítő illatát ezek a rovarok nehezen tudják elviselni. 20 csepp eukaliptuszolaj 30 ml vízzel való elkeverésével egy olyan oldatot kapunk, amely hosszabb időn keresztül távol tudja tartani a hívatlan vendégeket.

Ismert gomba-és vírusölő hatásairól is ezért sok területen alkalmazzák manapság.

Mivel az ágyi poloskáktól való megszabadulás egy nagyon komoly küzdelem, leggyakrabban szakértő bevonását is igényli. Természetesen megpróbálkozhatunk különböző házi praktikákkal, mint például az említett illóolajok bevezetése. Bár végleges megoldást nem tudnak nyújtani az ágyi poloskák ellen, bizonyos ideig képesek távol tartani őket, míg mi a szakemberek érkezésére várunk.

Forrás: How to Kill Bed Bugs?

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük