Egészség,  Sport

Milyen típusú sportkulacsok léteznek?

A jó sportkulacs titka a tartósság, ezért érdemes megismerni, milyen anyagokból is készítik ezeket a hasznos eszközöket.

Acél vizes palackok

Az acél vizes palackok praktikusak és tartósak, de horpadások mindig előfordulhatnak, ha a palack kemény felületre esik. Főleg rozsdamentes acélból és alumíniumból készülnek.

Alumínium palack vásárlásakor győződjön meg arról, hogy megbízható gyártótól származik, és hogy a palack belseje védett a folyadékkal való reakciótól.

Az ilyen védelem azért fontos, mert az alumínium káros az egészségre. A fém palackok speciális csúszásmentes réteggel vannak borítva, így kesztyűben is könnyen tartható és nyitható.

Hőpalackok

Leggyakrabban kiváló minőségű acélból készülnek, kettős falaik vannak a folyadék jobb hőszigetelése érdekében. A működési elv ugyanaz, mint a termoszban.

A termikus palackokat azonban dugóval kell lezárni, mivel ez a megoldás biztosítja, hogy a belsejébe öntött folyadék hőmérséklete magas vagy alacsony maradjon.

Cumisüvegek

Ez egy speciális üveg, amelyhez a gyerekek nagyon ragaszkodnak. Gyermeke kedvenc üvege nélkül nem tud kirándulni, vagy akár sétálni a parkban.

A gyermek palackok kisebbek, mint a felnőtt változatok. Egy jó üveget úgy kell formálni, hogy segítse a gyermeket a tartásban. Az ivásmódnak is egyszerűnek kell lennie, hogy a gyermek csak az üveget tudja kezelni.

Milyen kapacitást, színt és formát válasszon?

Amikor kiválasztja a megfelelő üveg vizet, figyelembe kell vennie, hogy milyen kapacitás lesz megfelelő az elvégzett fizikai tevékenységhez. Például a kocogáshoz a legjobb választani egy kicsi, vékony, 250-500 ml -es palackot, amely elfér egy blúz zsebben vagy csípőtáskában.

Az otthoni vagy munkahelyi napi használatra szánt palacknak ​​valamivel nagyobb térfogatúnak kell lennie – ideális esetben például 0,5-0,8 liter között.

A túrázáshoz és a kerékpározáshoz 1 liternél nagyobb kapacitású palack lesz alkalmas, és egyesek nagyobb térfogatot választanak.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük